Πυρηνικές δοκιμές - Πυρηνικός πόλεμος

Πυρηνικές δοκιμές - Πυρηνικός πόλεμος

Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε ο φονικότερος όλων των εποχών. Υπολογίζεται πως 75 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτόν. Περισσότεροι από τα 2/3 ήταν άμαχοι. Η εκατόμβη ολοκληρώθηκε με τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με ατομικές βόμβες. Έτσι, στο οπλοστάσιο ενός επόμενου πολέμου ανάλογης έκτασης, προστέθηκε το ισχυρότερο όπλο Μαζικής Καταστροφής.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται ο αριθμός, ο χρόνος και η τοποθεσία των πυρηνικών δοκιμών όλων των κρατών, με εξαίρεση τις πρόσφατες δοκιμές της Βορείου Κορέας.
Οι αριθμοί εντυπωσιάζουν δείχνοντας την έκταση της παραγωγής και της κατοχής πυρηνικών όπλων, αλλά και το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που έχει ήδη προκληθεί στον πλανήτη.

Πυρηνικές δοκιμές 1945 - 2014
Η.Π.Α.            1032
Ε.Σ.Σ.Δ            715
ΓΑΛΛΙΑ            210
ΚΙΝΑ                  45
Μ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ    45
ΙΝΔΙΑ                   4
ΠΑΚΙΣΤΑΝ           2
Β. ΚΟΡΕΑ             2

Χάρτης του ιστορικού των πυρηνικών δοκιμών. 
Στο βίντεο παρουσιάζονται με εξαιρετικό τρόπο ο χρόνος, ό τόπος και η χώρα προέλευσης κάθε πυρηνικής δοκιμής από το 1945, όταν έγιναν η πρώτη δοκιμαστική πυρηνική έκρηξη στις ΗΠΑ και οι βομβαρισμοί της Χιροσίμα και του Ναγασάκι. ("1945-1998" Multimedia artwork by Isao Hashimoto)

Η μόλυνση από ραδιενέργεια έχει ήδη συμβεί σε μεγάλο βαθμό, μετά από τις 2000 και πλέον γνωστές πυρηνικές δοκιμές, και συνεχίζεται με την παραγωγή πυρηνικών αποβλήτων και με τα ατυχήματα στα πυρηνικά εργοστάσια. Η δυνατότητα μιας ολοκληρωτικής καταστροφής υπάρχει.
Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος και τα πέρα από κάθε φαντασία αποτελέσματά του αποτελούν πραγματική, εν δυνάμει, πιθανότητα. Απομένει να δούμε, αν η ανθρωπότητα διαθέτει τις πνευματικές ικανότητες και τις ψυχικές αρετές για να αναστρέψει τα μεν και να αποφύγει τα δε.

by AnMo