4 ΧΙΡΟΣΙΜΕΣ ΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ!

Global warming - Η υπερθέρμανση του πλανήτη
Η ποσότητα  θερμότητας που συσσωρεύεται στο κλιματικό σύστημα της Γης, κατά την εξέλιξη του φαινομένου που αποκαλούμε "υπερθέρμανση του πλανήτη" (Global warming), ισοδυναμεί περίπου με 4 ατομικές βόμβες της ισχύος της Χιροσίμα, ή 2 τυφώνες της εντάσεως του τυφώνα Sandy, ή 4 σεισμούς μεγέθους 6R, ανά δευτερόλεπτο!
Το γεγονός της υπερθέρμανσης του πλανήτη οφείλεται, κατά τις ενδείξεις, στις ανθρώπινες δραστηριότητες, και κυρίως στην καύση των ορυκτών καυσίμων. Η τελευταία έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα της Γης, γεγονός που περιορίζει την ακτινοβολία θερμότητας από τον πλανήτη μας προς το διάστημα, και δημιουργεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Οι δεθνείς προσπάθειες για την αναστροφή των καταστροφικών για το περιβάλλον εξελίξεων φαίνεται πως δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς κατά το 2013 σημειώθηκε αύξηση ρεκόρ 2,1% έναντι του 2012 στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, και αναμένεται νέο ρεκόρ για το 2014.

Συγκριτικός μετρητής της υπερθέρμανσης του πλανήτη... ανά δευτερόλεπτο!

To Skeptical Science ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουν πίσω από τους μύθους, τις κατασκευασμένες ειδήσεις και τη διαστρεβλωμένη πληροφόρηση, την τεκμηριωμένη θέση της επιστήμης του κλίματος. Το γράφημα που ακολουθεί είναι μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυση. (4hiroshimas.com)

Επιλέξτε τον τύπο σύγκρισης από τα κουμπιά στο κάτω μέρος του γραφήματος (widget).